Deltagerbegrænsning: En patrulje på Bispestaven består af 3-8 spejdere. Deltagerne i konkurrencepatruljerne (på Bispestaven 2020) skal være født i 2003 eller senere. Ældre spejdere kan deltage som veteranpatruljer.
Der kan deltage 25 konkurrencepatruljer og 10 veteranpatruljer. Målgruppen for opgaverne på Bispestaven er primært konkurrencepatruljerne, men der vil være enkelte ekstra udfordringer for veteranpatruljerne.

Forplejning: Mad fra start (ikke inkl. aftensmad fredag) til slut på hele løbet er inkluderet i deltagerprisen. Det anbefales dog kraftigt at patruljen medbringer snacks til under fx hejken.

Fotopolitik: Under Bispestaven vil teamet tage billeder af de forskellige aktiviteter. Nogle af disse billeder kan blive brugt på hjemmesiden, på vores facebook-profil eller til andet PR. Her tilstræber vi kun at bruge situationsbilleder af deltagerne, og ikke deciderede portrætbilleder.
Hvis du som deltager på Bispestaven finder et billede af dig på hjemmesiden/facebook, som du ikke ønsker skal være der, fjerner vi det naturligvis med det samme. Vi kan dog ikke tage ansvar for billeder som deltagere uploader på vores facebook-profil.

Refusion ved afbud: Ønsker en tilmeldt patrulje at melde fra, kan deltagergebyret kun refunderes hvis afbuddet meddeles senest 3 uger før Bispestavens start. Dette gælder både for afbud fra hele patruljer og enkelte patruljemedlemmer. Hvis vi kan finde en anden patrulje til at overtage den ledige plads, kan en hel eller delvis refusion være mulig.

Sundhed: Under Bispestaven skal patruljerne typisk tilbagelægge 30-40 km med oppakning. Deltagere på Bispestaven forventes derfor som udgangspunkt, at være sunde og raske samt i en nogenlunde fysisk form. Selvfølgelig er alle ikke lige hurtige, men der er plads til alle. Vi tager gerne hensyn til allergier, diæter og sygdomme, så længe det oplyses ved tilmeldingen, hvis en i patruljen skal tages særligt hensyn til.

Transport: Det vil altid være muligt at komme til og fra Bispestaven vha offentlig transport. Mange veteranpatruljer vælger dog ofte at komme i bil. I disse tilfælde vil det være muligt at få bilen kørt fra check-in til der hvor Bispestaven slutter. Bilnøglen kan dog først udleveres igen søndag efter alle konkurrencers slutning, da evt. værktøj eller lign. fra bilen ikke må benyttes på noget tidspunkt. Det er således kun de ting der er blevet transporteret igennem hejken af patruljen selv (samt udleverede materialer) der må benyttes igennem hele Bispestaven!

Værktøj: Det forventes at alle patruljer medbringer almindeligt spejdergrej som kompas, dolk og lign, samt førstehjælpsgrej og reflekser. Derudover kan alle poster løses med de ting som fremgår af pakkelisten i deltagerbrevet. Medmindre andet oplyses på de enkelte poster, er det tilladt at bruge selvmedbragte materialer til "prikken over i'et". Balancen imellem udstyrsmængde og vægt må hver patrulje selv vurdere idet I selv skal transportere al jeres udstyr. Typisk medbringer konkurrencepatruljer det nødvendige, mens fysisk stærkere veteranpatruljer prioriterer at have tre forskellige slags specialsave, 5 forskellig grovkornede ruller sandpapir samt 7 stemmejern med...
Det er IKKE tilladt at bruge el- eller batteridrevet værktøj. Som udgangspunkt har vi ingen regler for brug af GPS, der kan dog under enkelte discipliner som fx o-løb være forbud.